Mutare de marcă. Un important edil a trecut de la PNL la PSD

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat, marţi, că s-a alăturat PSD, precizând că pe parcusul mandatelor a avut „piedici nenumărate” din partea celor care ar fi trebuit să-l susţină, iar PNL Gorj are „alte obiective” la care el nu poate adera.

„Târgujienii merită să afle de la mine, în mod direct, că începând de astăzi am decis să fac o schimbare politică, alăturându-mă formaţiunii PSD. Este o decizie asumată, având în vedere şi că o bună parte a echipei mele a susţinut această schimbare, părăsind PNL-ul încă de acum câteva luni. Un lucru este evident: pentru dezvoltarea municipiului şi continuarea proiectelor pe care mi le-am propus alături de echipa cu care lucrez, este nevoie de linişte, de cooperare, de încredere şi de oameni pe care să mă pot baza, dar mai ales de susţinere politică”, a scris Romanescu pe Facebook.

Acesta a declarat că a avut, timp de şapte ani, „piedici nenumărate” din partea celor care ar fi trebuit să-l susţină.

„Timp de şapte ani nu am ştiut ce înseamnă sprijin din partea conducerii judeţene! Piedici au fost nenumărate, venite chiar de la cei care ar fi trebuit să mă susţină. Poate şi pentru că nu am fost adeptul intereselor de grup, ci doar al interesului cetăţenilor. De ce PSD? Pentru că, atunci când am cerut sprijin în realizarea unui proiect, s-au implicat necondiţionat, arătând o deschidere în acest sens. Au înţeles că orice realizare aducea plus valoare municipiului Târgu Jiu şi au ştiut să facă abstracţie de culoarea politică”, a adăugat edilul din Târgu Jiu.

Romanescu a punctat că are ca singur obiectiv dezvoltarea oraşului.

„Din păcate, PNL Gorj are alte obiective, la care nu pot adera. Nu poţi face politica judeţului stând cu ochii după interesele personale. Singurul meu obiectiv a fost şi rămâne dezvoltarea municipiului, iar pentru asta este nevoie de oameni serioşi, capabili să pună umărul la realizarea tuturor proiectelor ce vizează bunul mers al societăţii. Sunt adeptul unor valori la care nu voi renunţa niciodată. Rămân acelaşi om, în slujba dumneavoastră, a cetăţenilor municipiului Târgu Jiu, oameni pentru care port un respect deosebit”, a mai spus Marcel Romanescu.

Demersul lui Romanescu vine în condiţiile în care, luni, patru primari PSD din localităţi gorjene şi-au anunţat trecerea la PNL.

”Astăzi primarii din patru localităţi gorjene s-au alăturat echipei noastre şi şi-au manifestat dorinţa de a candida din partea PNL Gorj la alegerile locale din 2024. Este vorba de primarii Viorel Rotaru, de la Bolboşi, Mihai Calotă de la Urdari, Sorin Lambu de la Ioneşti şi Lucian Goaţă, primarul comunei Prigoria. Echipa PNL Gorj se măreşte cu încă patru primari şi organizaţiile lor din comunele Urdari, Ioneşti, Bolboşi şi Prigoria!Le urez un călduros bun venit! Hai la treabă!”, anunţă PNL Gorj.

Gorjul este unul dintre puţinele judeţe din ţară unde nu există un protocol de colaborare între PNL şi PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *