Neînțelegeri între PNL, UDMR și USR PLUS la împărțirea prefecților și subprefecților/ Toți vor aceleași județe

Surse politice citate de DIGI24, spun că liderii PNL, USR PLUS și UDMR au avut marți o discuție în interiorul coaliției pentru împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți în baza algoritmului stabilit la negocierile de la finalul anului trecut. Discuțiile s-au blocat însă din cauză că atât PNL cât și USR PLUS au revendicat aceleași județe.


Potrivit unor surse participante la discuții, ambele partide au cerut să numească prefecții în județele importante, printre care Timiș, Cluj, Sibiu, Iași sau Constanța, precum și în Capitală.

În același timp, UDMR revendică alte județe decât cele pe care le controlează prin primari sau președinți de Consilii Județene.

„Sunt județe pe care le vrem toți. De exemplu, Cluj, Sibiu, Constanța, Timiș sau Iași. Probabil le vom repartiza tot prin sistem de tragere. Adică PNL alege primul un județ important, apoi USR PLUS, apoi UDMR”, au declarat sursele citate, precizând că o nouă întâlnire va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL ar urma să numească prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe. De asemenea, PNL va avea 47 de subprefecți, USR PLUS – 28 și UDMR – 10.

La nivelul secretarilor de stat, PNL va numi 42 de secretari, USR PLUS – 26 și UDMR -12. Deși funcțiile au fost împărțite la nivelul ministerelor, încă se mai poartă discuții, partidele fiind dispuse să renunțe la anumite poziții, dacă primesc secretari de stat în ministere mai importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *