Noua tulpină a coronavirusului a intrat în România: o tânără de 27 de ani s-a infectat, care nu ar fi călătorit în afara țării

O tânără de 27 de ani din județul Giurgiu este primul caz din România confirmat cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Marea Britanie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medicul Cătălin Apostolescu, într-o intervenție telefonică la B1TV, scrie G4Media.ro


Ministerul Sănătății a confirmat informația:

„Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor. Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja.”

Tânăra de 27 de ani din Giurgiu s-a prezentat la Institutul „Matei Balș” în 3 ianuarie, cu simptome minime.

„A fost testată și a fost lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu ar fi călătorit în afara țării. Urmează ca DSP-ul local să facă o anchetă mai amănunțită”, a precizat medicul Cătălin Apostolescu.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă de mai multă vreme în România”, a subliniat acesta.

Medicul a mai spus că, având în vedere că această tulpină a coronavirusului este mai contagioasă, ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *