Noua Zeelanda a anunțat primul deces conectat cu vaccinul Pfizer

Noua Zeelanda a raportat primul caz de deces conectat cu vaccinul Pfizer, a anuntat ministerul sanatatii citat de toata presa internationala.

E vorba despre o femeie care, dupa ce s-a vaccinat cu Pfizer, a decedat la scurt timp din cauza miocarditei, o boala autoimuna care inflameaza muschii inimii. Concluzia aceasta, asumata de ministerul sanatatii, a fost trasa de un comitet de investigare care a analizat toate aspectele cazului respectiv.

„Acesta este primul caz din Noua Zeelanda in care decesul unei persoane la cateva zile dupa ce s-a vaccinat a fost pus in legatura cu vaccinul Pfizer”, a spus ministerul sanatatii, fara sa precizeze varsta femeii decedate.

Ministerul sanatatii din Noua Zeelanda indeamna in comunicatul respectiv intregul personal medical implicat in vaccinare sa fie vigilent in identificarea simptomelor miocarditei si pericarditei.

Cu toate acestea, „beneficiile vaccinarii cu vaccinul Pfizer continua sa cantareasca cu mult mai mult decat riscurile si efectele adverse, inclusiv miocardita”, a mai spus ministerul sanatatii din Noua Zeelanda.

In cel mai recent prospect, revizuit pe data de 23 august 2021, firma Pfizer atentioneaza cu privire la efectele secundare/adverse ale vaccinului sau, printre acestea fiind miocardita si pericardita, categoria cea mai vulnerabila la aceste boli de inima fiind barbatii sub 40 de ani si baietii intre 12 si 17 ani. Detalii aici:

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/878443426113712

„Cu toate ca insasi autoritatile din Noua Zeelanda admit ca persoana respectiva a murit de miocardita, in urma vaccinarii cu Pfizer, aceleasi autoritati spun ca ‘beneficiile vaccinarii sunt mai mari decat riscurile’. Iata ca pentru aceasta persoana beneficiile nu au fost mai mari decat riscurile. Aveti aici exemplul concret in care oamenii sunt transformati din persoane individuale, cu drepturi si libertati fundamentale, in simple statistici care, daca patesc ceva, intra la marja de eroare”, a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

„Singurii care isi asuma riscurile vaccinarii sunt cei care se vaccineaza, prin urmare ei, si doar ei!, trebuie sa ia decizia, liber si corect informati, daca sa se vaccineze ori nu. Este nedrept, abuziv si criminal ca politicienii sa joace ruleta ruseasca cu sanatatea si viata oamenilor, conditionandu-le exercitarea unor drepturi de primirea unui vaccin ce, iata, poate avea efecte adverse inclusiv fatale”, a concluzionat Terhes.

Cristian Terhes, alaturi de doar doi alti europarlamentari romani, a votat in Parlamentul European impotriva „certificatului verde digital”, prin care s-a creat mecanismul in baza caruia exercitarea unor drepturi si libertati fundamentale sa fie conditionate de primirea unui vaccin a carui efecte inca nu se cunosc complet.

Comunicatul ministerului sanatatii din Noua Zeelanda poate fi gasit aici:

https://www.health.govt.nz/news-media/media-releases/clinicians-reminded-be-aware-myocarditis-and-pericarditis-symptoms

Articol de presa:

https://www.dw.com/en/coronavirus-digest-new-zealand-reports-first-vaccine-linked-death/a-59024566

#RomaniiTrebuieSaStie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *