Noul director al Grădinii Botanice Ciprian Chiș este candidatul PNL la Primăria Jibou

PNL Jibou l-a desemnat pe Ciprian Chiș candidat la funcția de primar al Orașului Jibou. Recent, Ciprian Chiș a fost ales de Consiliul de Administrație în funcția de director al Grădinii Botanice Jibou, după ce fostul director Cosmin Sicora are probleme cu legea.

În vârstă de 43 de ani, Ciprian Chiș, este doctor în biologie la Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca. Căsătorit şi cu doi copii, liberalul este din anul 2005 inginer la Centrul de Cercetări Biologice a Grădinii Botanice “Vasile Fati” din Jibou.

Până să fie ales director, Ciprian Chiș a fost şeful sectorului acvarii şi se ocupa de creşterea şi întreţinerea culturilor de cianobacterii din colecţia centrului, dar stăpâneşte şi tehnici de biologie moleculară.

Liberalul Ciprian Chiş este licenţiat al facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, are o diplomă de master în Gestiunea şi Protecţia Resurselor Naturale, iar din anul 2019 este doctor în biologie cu “Magna cum Laude” în cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Acesta participat între anii 2011 – 2017 la sesiuni ştiinţifice în ţări precum Spania, Portugalia sau Olanda. Trebuie amintit că alături de colegii din laboratorul de Cercetare din cadrul Centrului de Cercetări Biologice – Jibou cât și în colaborare cu cei din cadrul Institutului de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca a publicat rezultate științifice în reviste naționale cât și în reviste de prestigiu internaționale.

PSD a câștigat la pas alegerile din 2020

Dan Ghiurco a câștigat alegerile locale din 2020 obţinând circa 55% din voturi. Pe locul doi s-a situat candidatul PMP, Iulius Pop (21,5%), iar pe poziţia a treia candidatul PNL, Ciprian Chiş (7,5%).

One thought on “Noul director al Grădinii Botanice Ciprian Chiș este candidatul PNL la Primăria Jibou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *