Numărul unic gratuit pentru copii – 119 – este acum funcțional

Parte a Programului Național de Suport „Din grijă pentru copii” inițiat în premieră de Florin Cîțu din funcția de premier, în septembrie 2021, numărul este dedicat semnalării cazurilor de abuzuri, exploatare sau neglijare a copiilor din România.

➡ La numărul 119 pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore.

➡ Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real, în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol.

➡ Programul național de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID 19 „DIN GRIJĂ PENTRU COPII” este unul dintre cele mai ample proiecte coordonat de la nivelul Guvernului dedicat sănătății emoționale și siguranței copiilor.

ℹ Programul este rezultatul unui amplu proces de construcție participativă, coordonat de consilierul de stat Madălina Turza, sub îndrumarea lui Florin Cîțu, la care au fost implicați în mod activ însăși beneficiarii măsurilor propuse, respectiv COPIII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *