Oferta educațională a învățământului sălăjean, prezentat la „Marşul Carierei” la Zalău

M

👨‍🎓 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat astăzi, la „Marșul Carierei”, activitate înscrisă în proiectul de consiliere în carieră dedicat elevilor de clasa a VII-a – „Profesioniștii viitorului”, și finanțat de la bugetul județului.

🏫 În Piața 1 Decembrie din Zalău, în fața unui auditoriu format din elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a, cele opt unități de învățământ liceal din municipiu și-au prezentat, într-o manieră creativă și originală, oferta educațională.

📌 „Această manifestare constituie încă o cărămidă la edificiul viitorului fiecăruia dintre voi. Astăzi, singurul ascensor social este școala. Ea contribuie la maturizarea înțelepciunii hărăzite fiecăruia în parte și la înfrumusețarea caracterului. Ea ne face mai buni, mai bine folositori, mai binevoitori, contribuind la formarea setului de cunoștințe, deprinderi, talente și abilități necesare canonului de valori umane și profesionale în devenire continuă.

 

Curriculumul educațional al fiecăruia dintre noi, cei prezenți, a presupus, presupune și va presupune următorii pași către înainte. A învăța pentru a ști, a învăța pentru a ști să trăiești împreună cu ceilalți, a învăța pentru a fi om. Spun asta pentru că educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat.

 

Cererile pieței actuale se rezumă simplu la a ști să faci în orice domeniu. Acum este momentul să vorbiți fiecare dintre voi cu voi înșivă, să realizați acea comunicare intrapersonală, acea forma de meditație, de reflexie, de analiză a elementelor care vă definesc caracterul, înclinația spre ceea ce ați vrea să faceți și ați vrea să fiți.

 

Alegeți după cum simțiți, plecați de la ideea că acolo unde vă este vocația vă este și sufletul, alegeți meseria care vi se potrivește cel mai bine! Pentru a vă descoperi mai bine potențele, abilitățile, talentul, priceperea în a face, cereți și sprijinul părinților, dar nicio clipă să nu uitați și de sfaturile profesorilor voștri! Baftă la Evaluarea Națională și o vacanță binemeritată să vă aștepte!”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *