Opt dosare penale întocmite de poliţişti pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Opt dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere au întocmit polițiștii din Sălaj la sfârșitul săptămânii trecute. Unul dintre șoferi avea o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alt conducător auto a fost implicat într-un eveniment rutier.

►Primul dosar penal a fost întocmit la data de 13 noiembrie a.c., dată la care poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că,  în 8 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, un bărbat, din comuna Valcău de jos, a condus autoutilitara pe raza localității Valcău de Jos, deşi dreptul de a conduce era suspendat.

► La aceeaşi dată, ora 23.49, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit pentru control un autoturism, care circula pe Drumul Comunal 45, prin comuna Gârbou, condus de un tânăr de 33 ani,  din judeţul Mureş.

Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► Câteva minute mai târziu (14 noiembrie a.c., ora 00.05), un şofer din comuna Rus, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108S, prin localitatea Şimişna, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu o maşină care se afla parcată în afara părţii carosabile. În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Şi acest caz, alcooltestul a indicat o valoare pozitivă, respectiv 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► După-amiază (14 noiembrie a.c., ora 18.35), un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Cluj, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1G, prin localitatea Cuzăplac, cu o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

►Altă faptă de alcoolemie a fost constatată de poliţiştii din Cehu Silvaniei. Aproape de miezul nopţii (14 noiembrie a.c., ora 23.13), un şofer, de 58 de an, din judeţul Satu Mare a fost identificat în timp ce conducea autoutilitara pe strada Libertăţii, din localitate, cu o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► În noaptea de 14 spre 15 noiembrie a.c., la ora 01.05, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit pentru control, pe Drumul Judeţean 109F, în localitatea Gâlgău, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

►Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost comise şi în data de 15 noiembrie a.c. La ora 5.30, poliţiştii din Jibou desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Naţional 1H, prin localitatea Jibou. Un jibouan de 47 de ani a fost depistat în timp ce conducea maşina, deşi numerele provizorii erau expirate din data de 4 august 2020.

►Ultimul dosar penal a fost întocmit de poliţiştii din Jibou, în după-amiaza zilei de 15 noiembrie a.c. La ora 16.50, un tânăr de 31 ani, din localitate, în timp ce circula cu maşina pe strada Agrijului, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi  a intrat într-o bordură. Cel în cauză a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *