Orașul Cehu Silvaniei se modernizează sub conducerea primarului Bálint Ervin

În orașul Cehu Silvaniei se modernizează mai multe instituții de învățământ și locuri de joacă respectiv se înființează un parc fotovoltaic.

Primarul UDMR Bálint Ervin a declarat că în orașul Cehu Silvaniei toate unitățiile de învățământ vor fi dotate cu mobiliere noi, cu diferite materiale didactice și dispozitive digitale respectiv clădirea nr. 2 din cadrul Școlii Gimnaziale Gyulaffy László va fi reabilitat din punct de vedere energetic. Totodată clădire veche a grădiniței va fi transformată în creșă iar clădirea grădiniței cu program prelungit va fi modernizată și dotată cu materiale didactice noi.

Datorită unui proiect european din cadrul PNRR, la care contractul este semnat deja, se vor monta stații de încărcare pentru vehiculele electrice în oraș în perioada următoare.

Primăria Cehu Silvaniei a câștigat finanțare pentru amplasarea a încă 15 puncte de colectare selectivă a deșeurilor, precum și pentru modernizarea, amenajarea cu covor tartan (de cauciuc) a locului de joacă din cartierul Avram Iancu.

Se dorește amenajarea fântânii renascentiste din oraș și ne dorim să construim și rețeaua de gaze în localitățile aparținând orașului”, a spus primarul.

Avem patru proiecte în stadiu de licentație: primul este pentru modernizarea străzilor Ady Endre, Arenei, Depoului și Izvorului din Cehu Silvaniei, al doilea este pentru renovarea străzilor Nucilor, Dragffy János, Ciocârliei, Livezilor și Eroilor, al treilea este pentru strada Prunilor și Mogyorós – I. și II., se referă la modernizarea tronsoanelor, precum și la renovarea străzilor 2 și 6 din localitatea Horoatu Cehului aparținând orașului. În aceste zone desfășurăm lucrări complexe cum ar fi, asfaltări și construirea de șanțuri – a explicat Ervin Bálint.

Dorim să contruim o creșă și o piscină în favoarea comunității.

Implementarea proiectului numit eficiența energetică și modernizarea iluminatului public este în derulare, costul proiectului depașește trei milioane de lei. Documentele necesare pentru realizarea parcului fotovoltaic sunt în faza de evaluare. La Fondul Național de Investiții (CNI) a fost depusă o cerere pentru construirea unei grădinițe de 40 de locuri și a unei creșe, iar aceștia așteaptă încă un răspuns, a spus Ervin Bálint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *