Parlamentarul Florian Neaga: „Evacuarea pacienților din spitale, un dezastru social”

Medic reputat și deputat PSD în Comisia de sănătate, Florian Neaga reacționează dur la adresa ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, în mandatul căruia pacienți operați au fost scoși din spitale și evacuați forțat si puși în stradă.

Imaginile filmate și mediatizate sunt incredibile, imagini cu un puternic impact emoțional.

„Barbarie dictată de la nivelul guvernului – cazul spitalului Foișor – E momentul să fim înspăimântați și să oprim alunecarea spre dezastru social.

Sunt îngrozit – o spun în sensul propriu al cuvântului – de abordarea guvernului pentru transformarea spitalului Foișor în spital Covid. O acțiune în forță, peste noapte, cu jandarmi, într-un spital din România anului 2021. Pacienții suferinzi au fost evacuați – mai bine zis aruncați în stradă – din spitalul de Ortopedie indiferent de condiția lor din punct de vedere medical. Unii abia scoși din operație. Sunt medic ortoped și știu ce poate însemna asta. Și dacă spitalul ar fi fost cu altă specialitate, din punct de vedere medical ar fi fost același lucru, iar cel mai bine ar fi conștientizat situația alți medici specialiști. Nici nu discutăm nevoia de a dedica un spital pentru Covid, poate că situația de acum o impune, dar modul în care s-a făcut este barbar, înfiorător.

Simt o mare nevoie să împărtășesc sentimentul de frământare și sentimentul de fi înșelat ca cetățean de către o putere politică ce acționează prostește și brutal în paguba oamenilor, pe care îi pune în pericol, îi umilește, îi lipsește de drepturi elementare.

Nu doar că sunt firești reacțiile din sfera profesioniștilor în medicină, dar sunt prea puțin. Colegiul Medicilor București se referă la situație ca la „un caz extrem de regretabil” și „o pată pe sistemul de sănătate”. Președintele sindicatului Sanitas spunea chiar în timpul evacuării ”Opriţi-vă, domnilor, şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, după care a cerut perfect justificat demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Asupra premierului Cîțu sunt deja presiuni și din interiorul partidului său să-l demită pe Voiculescu.

Este grav, grav de tot. Oameni cocoțați la guvernare dictează acțiuni cu urmări importante făcând dovada neștiinței complete a ceea ce fac”, a transmis deputatul PSD Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *