Parlamentul a votat legea care interzice publicitatea țigărilor electronice

Parlamentul a votat marți, 18 iunie 2024, proiectul de lege care interzice publicitatea la ţigarete electronice, inclusiv a celor de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri).

Legea completează proiectul adoptat în luna februarie a acestui an, care interzicea distribuirea de țigări electronice către minori, utilizarea oricărui tip de țigări în instituțiile de învățământ, precum și achizițiile și vânzările online în automate cu autoservire.

„Scopul nostru principal este siguranța și sănătatea copiilor noștri, motiv pentru care sunt necesare măsuri legislative în acest domeniu care să limiteze accesul la produse dăunătoare sănătății”, transmite senatoarea UDMR, Kovács Irénke.

Potrivit legislației, este interzisă publicitatea țigărilor electronice la televizor și radio, în instituțiile de învățământ și de sănătate, precum și la 200 de metri de acestea, în reviste și publicații destinate minorilor și în cinematografe.

Vor fi interzise toate formele de publicitate pentru țigări electronice, a celor de tip Vape și pentru produsele din tutun încălzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *