Parlamentul dinastiilor: fiii, fiicele și frații politicienilor care candidează pentru un post la alegerile din 6 decembrie

O modă crește în politica românească, aceea ca foștii politicieni să-și plaseze rudele pe listele partidelor, unele direct în fruntea listelor pentru alegerile parlamentare, potrivit unui articol publicat de Libertatea.ro

Soția fostului șef de Consiliu Județean Botoșani, condamnat pentru corupție, candidată pe listele lui Ponta Roxana-Florentina Țurcanu, soția ex-președintelui CJ Botoșani Florin Țurcanu, candidează pentru un post de senator în județul Botoșani din partea Pro România.

Ea a mai obținut în 2012 un mandat de deputat, în vreme ce soțul ei era șeful Consiliului Județean, dar atunci a candidat din partea PNL.

De această dată, candidatura sa intervine în contextul în care soțul ei a fost, la începutul acestui an, condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență și spălare de bani. În 2016, Florin Țurcanu a fost arestat preventiv după ce procurorii DNA l-au acuzat, în același dosar, că ar fi ascuns proveniența unui imobil aflat în familia sa și primit de la un om de afaceri.

Promovarea băiatului unui penelist

Tot în Botoșani, dar pe listele PNL pentru Camera Deputaților candidează și Radu Grigoraș, fiul fostului senator Viorel Grigoraș.

Radu Grigoraș controlează firma de transport RVG Speed SRL. Firma avea, în 2019, o cifră de afaceri de 5.673.554 lei și datorii de aproape două milioane de lei.

În sfârșit, tot la Botoșani, dar pe lista PP-USL-ului înființat de Dan Voiculescu, candidează și Andrei Paramanov, cumnatul consultantului politic Felix Tătaru. Conform presei locale, el a mai fost consilier local la Botoșani din partea fostului PD, în perioada 1996-2000.

Umbrele lui Sechelariu și Umbrărescu, la Bacău

Tot din partea partidului fondat de Dan Voiculescu candidează, la Bacău, finul omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Cozmin Umbrărescu, pentru un post de senator. În același timp, la Camera Deputaților candidează, tot din partea PP-USL, fratele lui Dorinel Umbrărescu, Sorin-Ștefan Umbrărescu.

De asemenea, pe locul întâi pe lista PMP pentru Senat candidează și Sergiu Sechelariu, fratele mult mai cunoscutului Dumitru Sechelariu. Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului vreme de două mandate și patron al FCM Bacău. A murit în 2013, la 54 de ani. Sergiu Sechelariu a mai deținut un post de parlamentar, în perioada 2000-2004, din partea PDSR-ului condus pe atunci de Ion Iliescu.

Fratele unui fost ministru tehnocrat, pe lista PNL Vrancea 

În Vrancea, Liviu Bostan, fratele fostului ministru tehnocrat al comunicațiilor Marius Bostan, ocupă locul 4 pe lista PNL pentru Camera Deputaților. Liviu Bostan a fost consilier județean în Vrancea, este consilier al ministrului dezvoltării Ion Ștefan și membru al Consiliului de Administrație în Compania Națională de Investiții.

La Iași, fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, Alexandru Murar, doctor în istorie și cercetător, ocupă prima poziție pe lista PNL pentru Camera Deputaților.  În sfârșit, în județul Mureș, fostul parlamentar PSD Vasile Gliga i-a predat ștafeta fiicei sale, Dumitrița Gliga, care candidează, de pe prima poziție, pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

Fiul lui Piedone și Elena Băsescu au șanse reale la un loc în Parlament

Presa a mai scris, de curând, și despre candidatura lui Vlad Popescu, fiul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare.

Conform presei din Suceava, Vlad Popescu ocupă locul 3 pe lista PSD la Camera Deputaților, loc considerat eligibil.

La Constanța, Elena Băsescu, mezina fostului președinte Traian Băsescu, ocupă locul 1 pe lista PMP la Camera Deputaților.

sursa: Foto & text Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *