Patru aleși locali din Sălaj, membrii în Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Regiunea  de Dezvoltare Nord-Vest (Transilvania de Nord) este una dintre cele opt regiuni de dezvoltare din România şi este compusă din şase judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala este organismul deliberativ care coordoneaza întregul proces de dezvoltare regionala în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala are în componenta presedintii consiliilor judetene ale celor 6 judete din regiune si câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orasenesti si comunale, desemnati din fiecare judet, pe durata mandatului.

Județul Sălaj este reprezentat în Consiliul pentru Dezvoltare Regională de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, primarul Mun. Zalău, Ionel Ciunt, primarul Orașului Cehu Silvaniei, Balint Ervin și primarul comunei Valcău de Jos, Ioan Roșan.

„Sunt onorat să fac parte din Consiliul pentru Dezvoltarea Regională N-V, alături de primari și președinți de Consilii Județene cu notorietate ca Ilie Bolojan, Radu Moldovan sau Emil Boc. Este o nouă oportunitate, dar și un câștig pentru Comuna Valcău de Jos că fac parte din acest for regional de dezvoltare, cel mai important din țară.

Din această poziție voi avea un cuvânt de spus în vederea indentificării și susținerii proiectelor pentru toate comunele din județul Sălaj.

Pe acestă cale mulțumesc colegilor primari de la toate partidele politice că mi-au acordat votul de încredere să ocup acestă poziție foarte importantă pentru dezvoltarea întregii regiuni Nord-Vest”, a transmis primarul Ioan Roșan. 

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala are un președinte – Radu Moldovan (președinte CJ BN) si un vicepresedinte. Aceste functii sunt îndeplinite, prin rotatie, pentru câte un mandat de un an.

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest are urmatoarele atributii principale :

  1. Analizeaza si hotaraste strategia si programele de dezvoltare regionala;
  2. Aproba proiectele de dezvoltare regionala;
  3. Prezinta Consiliului National pentru Dezvoltare Regionala propuneri privind constituirea Fondului pentru dezvoltare regionala;
  4. Aproba criteriile, prioritatile, alocarea si destinatiile resurselor Fondului pentru dezvoltare regionala;
  5. Urmareste utilizarea fondurilor alocate ADR Nord-Vest din Fondul national pentru dezvoltare regionala;
  6. Urmareste respectarea obiectivelor regionale.

În exercitarea atributiilor ce ii revin, Consiliul pentru Dezvoltare Regionala adopta hotarâri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *