Patru persoane lovite de tren în Benesat

Luni seara, la ora 19.25, pompierii Gărzii Cehu Silvaniei au fost solicitați să intervină la un accident feroviar între o garnitură de tren și un autoturism, în localitatea Benesat.

În accident a fost implicat un tren de călători care transporta 12 persoane, din fericire nici unul dintre călători nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cele 4 persoane din autoturism care au fost găsite neîncarcerate și conștiente, au fost evaluate medical însă nu a necesitat transportul acestora la spital.

Poliția transmite că: „Luni, 5 februarie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112 cu privire la faptul că, în jurul orei 19.24, pe drumul județean 108 A, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea sălăjeană Benesat, trenul Regio care circula pe relația Baia – Mare – Jibou a acroșat un autoturism.

Polițiștii sălăjeni de la transporturi s-au deplasat la fața locului și din investigațiile efectuate au constatat că, un bărbat de 55 de ani, din Serbia, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată corespunzător, respectiv „Trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere” și „Oprire”, fiind acroșat de tren.

În urma accidentului feroviar, nu au rezultat victime.

Atât conducătorul autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *