Pentru administrația locală condusă de Ionel Ciunt, infrastructura educațională reprezintă o prioritate

Pe lângă lucrările privind creșterea eficienței energetice aflate în derulare la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” și la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, Primăria Municipiului Zalău mai are în lucru două obiective importante de investiții – ✅construirea unei creșe în cartier Meseș și ✅reabilitarea Grădiniței nr. 5.
🟣Lucrările la creșa din cartier Meseș sunt aproape de finalizare, iar din toamnă acest obiectiv va fi dat în folosință. Au fost finalizate lucrările de suprastructură și arhitectură, cele de instalații electrice, termice și sanitare, cât și cele de împrejmuire, iar în momentul de față se lucrează la amenajarea curții, a spațiilor de jocă și se fac ultimele finisaje interioare. În perioada următoare, creșa va beneficia și de dotările necesare pentru desfășurarea actului educațional.
🟣La Grădinița nr. 5, pe lângă lucrările de reabilitare, modernizare, dotare și echipare a unității de învățământ, în zona adiacentă va fi amenajat și un nou corp de clădire. Pentru început, la acest obiectiv au fost demarate lucrările de construire a noului corp de clădire, format din demisol și parter, care va comunica cu corpul de clădire existent prin intermediul unui pasaj de legătură. Până în prezent, la acest obiectiv au fost executate lucrări de terasamente, lucrări de structură și izolații, au fost construite scările interioare și au fost zidiți pereții interiori și exteriori. În ceea ce privește lucrările la clădirea unității de învățământ, până în prezent au fost demarate lucrările la nivelul pereților interiori, urmând să fie executate lucrări de refacere a șarpantei, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refacerea și modernizarea finisajelor interioare, realizarea unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, refacerea trotuarului de protecție din jurul clădirii și refacerea în totalitate a instalațiilor interioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *