Peste 200 de elevi au chiulit de la BAC – simulare proba scrisă la limba și literatura română

Luni, 4 martie 2024, s-a dat startul Simulării Examenului Național de Bacalaureat 2024 odată cu proba scrisă la limba și literatura română. În judeţul Sălaj, s-au înscris la această probă 1745 elevi și au participat 1527 elevi, înregistrându-se 218 absenți. Lucrările au fost scanate în prezența elevilor și încărcate pe o platformă. Nu s-au semnalat tentative de fraudă.

Celelalte probe scrise se vor desfășura, după următorul calendar:

5 martie 2024, proba obligatorie a profilului

6 martie 2024, proba la alegere a profilului și a specializării

7 martie 2024, proba la limba și literatura maternă

Toate probele scrise încep la ora 9:00 și sunt monitorizate audio-video. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la Simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate, individual, în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul Consiliului profesoral. Obiectivul urmărit este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *