Peste 200 de sălăjeni prinși de Poliție băuți sau drogați la volan

NU vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive!

A bea la volan sau a conduce sub influența băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive, reprezintă o încălcare a legii, indiferent ce părere au unii despre asta. Dacă conduceți cu alcoolemie peste limita legală, puteți face închisoare, sau vă puteţi pierde slujba ori familia. Peste 200 de infracţiuni au fost constatate de poliţişti, pe acest segment, în anul 2021.

Conducerea în stare de ebrietate sau sub influenţa altor substanţe crește probabilitatea de a produce accidente, de a lăsa sechele pentru toată viața, sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton. A-ți forța norocul ziua sau noaptea târziu pe drumul spre casă sau de acasă la prieteni este un joc riscant.

Polițiștii din Sălaj sunt permanent la datorie și aveți mari șanse să fiți opriți și testați cu alcooltestul. Dacă aveți norocul să nu fiți opriţi, riscați să faceți un accident, iar concluzia este că nu merită să fiți implicați în astfel de situații.

Şi în cursul zilei de ieri, poliţişti din Şimleu Silvaniei au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe Drumul Naţional 1H, prin localitatea Nuşfalău.

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 37 de ani, din comuna Nuşfalău.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului.

Fapte similare au fost constatate şi în anul 2021. Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au constatat 225 de infracțiuni de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, pentru conducere sub influenţa alcoolului au fost aplicate şi 416 sancțiuni contravenționale.

Nu conduce dacă ai băut sau ai consumat substanţe psihoactive! Alege viaţa!

În trafic fără permis de conducere

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Crasna continuă cercetările într-un dosar penal privind infracţiunea de conducere fără permis, faptă constatată în localitatea Ban.

La data de 4 ianuarie a.c., ora 17.50, poliţiştii au depistat pe Drumul Judeţean 191D, prin localitatea Ban, un tânăr de 22 de ani, din comuna Bănişor.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *