Peste 350 de participanți la trafic, amendați de polițiștii sălăjeni

În perioada 2 – 4 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 355 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 127.005 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 127 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 30 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere, alte patru sancțiuni pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați 11 pietoni și 12 bicicliști. Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului, trei sancțiuni pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, a fost sancționată o oprire neregulamentară, iar 156 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *