Peste 40 de dosare penale au fost instrumentate de poliţiştii din Zalău

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi prevenirea răspândirii noului virus. Peste 500 de sancţiuni au fost aplicate şi peste 40 de dosare au fost instrumentate.


În perioada 5-11 februarie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău,  au acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au aplicat 546 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 121120 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 340 au fost la regimul circulaţiei rutiere, 75 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 108 la Legea 55/2020, 18 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au constituit ale abateri.

De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere (şapte pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, trei pentru depăşiri neregulamentare, trei pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric etc.) şi 18 certificate de înmatriculare.

Totodată, în materie penală, polițiștii au instrumentat 48 de dosare, majoritatea dintre acestea au ca obiect infracţiuni de furt şi la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 37 de persoane, două dintre acestea fiind reţinute de poliţişti, ulterior procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Exemple:

►În noaptea de 4 spre 5 februarie a.c., trei persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 51 de ani, au sustras din curtea unui imobil, din municipiul Zalău, aflat în construcţie, 160 metri de cablu din cupru. După comiterea faptei, cei în cauză au ascuns materialul într-o vegetaţie, pentru a nu fi observat.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus în seara zilei de 5 februarie la prinderea în flagrant  acestora.

Prejudiciul în valoare de 9600 lei a fost recuperat.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, bărbatul de 51 de ani şi o femeie de 42 de ani au fost reţinuţi, ulterior fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea luării unei măsuri preventive. Procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

► La data de 9 februarie a.c., ora 15:24, Poliţia a fost sesizată prin 112, de către o angajată a unui magazin din Zalău, despre faptul că un bărbat a pătruns în magazin şi a sustras mai multe produse alimentare.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică ajunşi în scurt timp la faţa locului au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat. Este vorba despre un bărbat de 65 de ani, din municipiul Zalău.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de furt şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *