Peste 4000 de tablete vor ajunge la elevi din 70 de școli

4210 tablete achiziționate prin programul „Școala de acasă” se distribuie elevilor din 70 de unități de învățământ din județul Sălaj

Azi, 12.12.2020, în 70 unități de învățământ preuniversitar din județul Sălaj vor fi distribuite 4210 tablete, achiziționate prin programul „Școala de acasă” inițiat de Ministerului Educației și Cercetării.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a implementat programul la nivelul județului, elaborând procedura de lucru prin care s-au stabilit detaliile selecției beneficiarilor programului, modalitățile de distribuire și gestionare, aplicabilă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și al unităților de învățământ.

Toți copiii cuprinși în grupul țintă, conform analizei realizate și transmise de către unitățile de învățământ, vor primi tabletele dotate cu acces la internet.

„Se va asigura continuitatea procesului de învățare pentru cei 4210 elevi din medii defavorizate din județul Sălaj, realizându-se accesul egal la educație și în aceste condiții dificile, generate de pandemie.” Inspector Școlar General, prof. dr. Gheorghe – Vasile Bulgărean

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și conducerile unităților de învățământ vor monitoriza activitățile aferente Programului național „Școala de acasă“, vor colecta datele necesare feedbackului și vor realiza evaluarea programului la nivel regional și local, transmițând, în acest sens, date și informații către Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a achiziționat prin HG 756 următoarele: 385000 bucăți măști de protecție, 4400 l dezinfectant de mâini virucid, 370 bucăți covoare pentru dezinfectant, 370 bucăți dispensoare pentru dezinfectant și 150 de tablete.

În momentul de față mai există o procedură în desfășurare pentru a achiziționa încă 180 bucăți tablete, 50 bucăți camere web performante si 70 bucăți laptopuri pentru profesori.

2 thoughts on “Peste 4000 de tablete vor ajunge la elevi din 70 de școli

  1. Dupa doua luni de scoala online, elevii salajeni care provin din medii defavorizate si cei care nu detin un dispozitiv electronic cu conexiune la internet isi vor primi mult promisele tablete. In cursul zilei de sambata, 12 decembrie, 4.210 tablete achizitionate prin programul „Scoala de acasa”, initiat de Ministerului Educatiei si Cercetarii, au fost distribuite in 70 unitati de invatamant preuniversitar din judetul Salaj. Toti copiii cuprinsi in grupul tinta, conform analizei realizate si transmise de catre unitatile de invatamant, vor primi tabletele dotate cu acces la internet. Inspectoratul Scolar Judetean Salaj si conducerile unitatilor de invatamant vor monitoriza activitatile aferente Programului national „Scoala de acasa“, vor colecta datele necesare feedbackului si vor realiza evaluarea programului la nivel regional si local, transmitand, in acest sens, date si informatii catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

  2. n sectoarele 3 i 5 din Bucure ti, mii de elevi a teapt aceste dispozitive cu internet pentru a putea participa la orele online, i asta pentru c n colile lor nu mai au loc cursuri fizice, dup ce au trecut pe scenariul ro u. Probleme sunt i n Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde inspectoratul i colile au primit bani pentru a face achizi ii de dispozitive, ns nu au fost cump rate nici p n n acest moment, asta de i ne despart doar c teva zile pentru a atinge acel indice 3 iar toate colile din Bucure ti vor trece pe scenariul ro u .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *