Peste 80 de abateri la regimul circulaţie constatate în şase ore

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse din cauza nerespectării regulilor de circulaţie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru depistarea tuturor participanţilor la trafic care încalcă regulile de circulaţie.

Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 3 martie, în municipiul Zalău şi comunele învecinate, în intervalele orare 8.00 – 12.00, respectiv 17.00 – 19.00.

În cadrul acţiunii au fost verificate 129 autovehicule, fiind aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de 14500 lei.

Din totalul sancţiunilor, 27 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, şapte pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, iar diferenţa au constituit alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, trei permise de conducere, dintre care unul pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv ”mâini libere”, unul pentru nerespectarea semnificației culorii roşii a semaforului electric, iar cel de-al treilea a fost reţinut pentru neprezentarea la sediul poliţiei în termen de 24 de ore, ca urmare a producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Totodată, poliţiştii au reţinut şi două certificate de înmatriculare, unul dintre acestea a fost reţinut pentru defecţiuni tehnice şi unul pentru inspecţia tehnică periodică expirată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *