Plagiatorii de doctorate urmează să fie amnistiați prin lege în Parlament

Mâine pe ordinea de zi a Camerei Deputaților intră la vot un proiect de modificare a Legii Educației Naționale prin care toți cei care au doctorate plagiate susținute înainte de 2011 vor fi amnistiați.

Titlurile de doctor obținute în baza unor tezele de doctorat plagiate nu vor mai putea fi retrase dacă articolul introdus azi în propunerea de modificare a Legii Educației Naționale va fi votat mâine.

 

Propunerea nu a venit de la PNL sau PSD, ci de la un proxi de-al lor, deputatul de la Cătălin Zamfir Manea, de la Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”, care face parte din grupul minorităților naționale.

 

Toate cele 41.897 de titluri de doctor susținute în perioada 1990 – 2010 vor fi în siguranță dacă această lege va fi adoptată.

 

Repet, înainte de 2011 au fost atribuite 41.897 de titluri de doctor.

 

Și uite așa, pohta ce-a pohtit dublul academician ministrul al Educației Sorin Cîmpeanu, care de „n” ori a spus că nu trebuie făcută arheologie în privința plagiatelor, pohta ce-a pohtit „sinistra” educației Ecaterina Andronecu, care a încercat să introducă amnistia în lege în ultimul său mandat – ambii portavocile și protectorii plagiatorilor – va deveni realitate.

 

E mai mult decât evident că PNL și PSD s-au folosit de deputatul Cătălin Zamfir Manea ca să introducă amendamentul care va duce la amnistia plagiatorilor. E mai mult decât evident că nu și-a asumat nimeni din aceste două partide introducerea amendamentului, dar la fel de evident e că mâine vor vota acest amendament cu cinci mâini.

 

A, și tot la fel de evident este că PNL și PSD profită de actualul context ca să introducă această mârșăvie legislativă, gândindu-se că lumea e mai preocupată de războiul din Ucraina decât de plagiatorii noștri, în frunte cu bravul general (r) plagiator Nicolae Ciucă.

 

PS1. Cea care a descoperit oroarea legislativă care va amnistia plagiatele din tezele de doctorat de dinainte de 2011, și care merită tot creditul, este Antonia Pup.

PS2. Abia aștept să văd reacția mediului academic din România. Cum se va poziționa față de această uriașă mizerie. A, și cum vor vota parlamentarii universitari.

Sursa:  Emilia Sercan jurnalist de Investigații

#romaniaplagiata #doctorinimpostura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *