PNL: Consturile izolării termice acoperite 90% din fonduri europene nerambursabile

Guvernul României a demarat un nou program de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe, în valoare de 1,25 miliarde euri proveniți din fonduri europene. 

„Am demarat un nou program de creștere a eficienței #energetice a #blocurilor de #locuințe. Noutatea stă în finanțarea masivă, din fonduri #nerambursabile, pe care am acordat-o pentru izolarea termică a cât mai multor imobile. Astfel, 90% din valoarea lucrării se va acoperi din #fonduri europene, urmând ca restul de 7% din sumă să fie plătit de către autoritatea locală și doar 3% de către asociațiile de proprietari. În total, este vorba despre 1,25 miliarde euro, bani proveniți din programele cuprinse în Politica de Coeziune pentru perioada 2021-2023.
Pentru criza energetică pe care o traversăm, această măsură aduce un #sprijin major pentru oamenii care vor avea facturi mai mici la încălzire. În paralel, Ministerul Dezvoltării are în derulare o serie de programe pentru creșterea eficienței energetice, precum “#Valul #Renovării”, pentru care au fost alocate aproximativ 5,5 miliarde euro.”, premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *