PNL Sălaj spune „PAS” unei eventuale alianțe locale cu PSD: „Vom continua să menținem județul pe drumul dezvoltării”

În urma anunțului privind comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, dar și decizia privind listele comune a PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare, așa cum cei doi lideri Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat, s-au născut mai multe scenarii pentru posibile alianțe la nivel local și județean.

Chiar dacă Ciolacu și Ciucă au declarat că la alegerile locale, acolo unde se impune, se pot creea strategii în interiorul celor două partide și să aibă loc negocieri pentru cele mai importante funcții – Președinte Consiliul Județean sau Primar Municipiu reședință de județ.

Într-o declarație făcută presei locale, purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj, Paul Maghiu – administratorul public al județului, explică CLAR cum văd liberalii ultimele decizii luate la București, privind alegerile locale.

Liberalul Paul Maghiu spune că actuala echipă care conduce județul Sălaj și-a făcut treaba foarte bine în ultimii 3 ani, astfel că nu vor lua în calcul o posibilă alianță cu PSD. PNL Sălaj va merge cu candicați proprii la alegerile locale, iar potrivit sondajelor Dinu Iancu-Sălăjanu pleacă FAVORIT pentru câștigarea unui nou mandat în fruntea județului.

La fel cum și președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, actualul primar al Municipiului Zalău, are asigurat un nou mandat la Primăria Zalău.

Purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj, Paul Maghiu: „În urma discuțiilor care s-au purtat la nivelul conducerii naționale a celor două partide, s-a ajuns la o soluție comună privind alegerile din acest an. Această soluție are în vedere trei puncte principale, prezentate și de președinții celor două partide:

 

  1. Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale;
  2. Asumarea de liste comune pentru alegerile europarlamentare;
  3. Candidaturi separate pentru alegerile locale.

 

Așadar, ca să vă răspund la întrebarea dumneavoastră, listele comune la europarlamentare sunt un compromis dificil din toate punctele de vedere, dar care a ținut cont de ce se întâmplă în jur, într-un context economic și de securitate regională complicat. PNL Sălaj va merge cu forțe proprii în alegerile locale. Considerăm că viziunea și activitatea naostră din ultimii trei ani, modul în care am dezvoltat Sălajul, în ansamblu, și fiecare comunitate locală, în parte, ne recomandă în fața alegătorilor . Cu sprijinul sălăjenilor, vom continua să menținem Țara Silvaniei pe drumul dezvoltării și al modernizării”, a transmis presei locale Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *