PNLiștii și USRiștii au votat împotriva proiectului statuii lui Mihai Viteazul

În cadrul ședinței Consiliului Local Zalău de azi, conducerea executivă a propus un proiect de hotărâre privind amenajarea zonei din fața Cinematografului Scala și amplasarea statui domnitorului Mihai Viteazul.

Dezbaterea proiectului a scos la iveală antiromânismul și disprețul consilierilor PNL și USR-PLUS față de un simbol al unirii romanilor, așa cum este voievodul Mihai Viteazul.

PNL iștii și useristii au votat împotriva proiectului, iar PSD și UDMR au votat pentru reușind să treacă hotărârea în ciuda opoziției partidelor de dreapta.

Este o dovadă de cinism politic, tu care militezi pentru dezvoltarea României să votezi împotriva unui proiect de dezvoltare a Zalăului.

Faptul că zălăuanii au trimis reprezentanții PNL și USR-PLUS în Consiliul Local Zalău este pentru a face administrație pentru ei și nu a face politică împotriva dezvoltării urbei.

Proiectul Primăriei este unul grandios și cuprinde înfrumusețarea întregii zone Scala, cu alei luminate, arbuști ornamentali și băncuțe. Cireașa este statuia lui Mihai Viteazul amplasată in centrul spațiului din fața cinema Scala.


Amintim că Primăria Municipiului Zalău a pregătit un proiect inedit de amenajare a zonei din fața Cinematografului Scala, unde vor fi instalate statuia domnitorului Mihai Viteazul, mai multe fântâni arteziene și de pardoseală, alei și trotuare pavate, flori și arbuști. Practic zona respectivă va devenii unde dintre cele mai frumoase din oraș.

„Așa cum am reușit cu firma SC Citadin să punem în valoare mai multe zone degradate și abandonate de vechea administrație a orașului (ex: zona Spitalul de Boli Infecțioase, zona Porolissum, Bulevardul Mihai Viteazul, Parcul Central – zona de căsătorii, intersecția Unicarm, zona Astralis, cartier Dumbrava Nord, cartier Stadion, etc.), în continuare Primăria Municipiului Zalău este preocupată să schimbe imaginea municipiului nostru”, a transmis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Pentru zona Scala administrația locală are în lucru un Plan Urbanistic de Detaliu și amenajare peisagistică care curprinde următoarele lucrări:

🔘 reabilitarea Cinematografului Scala prin finanțare locală și CNI

🔘 anvelopare bloc Scala cu fonduri europene

🔘 amplasarea unei statui a domnitorului Mihai Viteazul

🔘 configurare alei pietruite și reflectoare în zona statuii

🔘 fântâni de pardoseală și fântână arteziană

🔘 trotuare cu pavaj

🔘 mobilier urban

🔘 arbuști și plante ornamentale

„Ne propunem ca la finalul lucrărilor zona de la Scala să devină cea mai atractivă și mai frumoasă zonă din oraș”, a conchis vicele Bălăjel.

One thought on “PNLiștii și USRiștii au votat împotriva proiectului statuii lui Mihai Viteazul

  1. Mă bucur pentru statuie, arată impunător și ajută Zalăul. Deși il iubesc și nu l-am văzut de ani de zile, Zalăul are un deficit de istorie in partea de blocuri așa că statuia dă o identitate intersecției de la Scala și se va valorifica spatiu care acum e spațiu pasiv. o să stea lumea acolo pe bănci la statui. Un oraș european trebuie să aibă și o valorificare a istoriei nu să fie doar o adunătură de blocuri vechi. Felicitări primăriei pentru idee și proiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *