Poliția a dat amenzi de 2 miliarde lei vechi în 5 ore

Timp de cinci ore, poliţiştii din Zalău au desfăşurat o acţiune cu efective mărite care a avut drept scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, diminuarea riscului de producere a accidentelor rutiere, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, precum şi prevenirea faptelor antisociale. Nouă persoane bănuite că ar fi comis infracţiuni au fost identificate şi peste 130 de sancţiuni au fost aplicate.

La data de 3 martie a.c., în intervalul orar 8.00-13.00, poliţiştii de ordine publică, rutieră şi de investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1Poliţie Rurală Zalău, au desfăşurat o acţiune, în zona de competenţă, pentru siguranţa cetăţenilor.

În cadrul acţiunii au fost legitimate aproape 200 de persoane, fiind verificate 140 de autovehicule şi 18 societăţi comerciale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 115 la regimul circulaţiei rutiere, zece la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar şapte au fost aplicate la legea 55/2020.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 19795 lei.

De asemenea, a fost reţinute şapte premise de conducere şi şase certificate de înmatriculare.

În materie penală a fost constatată o infracţiune de furt şi una de furt calificat. Nouă persoane bănuite că ar fi comis infracţiuni au fost identificate şi 45 de dosare penale au fost soluţionate.

Poliţiştii rămân în continuare la datorie având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situaţii de risc ce ar putea pune în pericol siguranţa, sănătatea sau viaţa persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *