Poliția Locală Jibou combate abandonul de deșeuri și aplică amenzi usturătoare de până la 50.000 lei

Poliția Locală Jibou instituție aflată în subordinea Primăriei Orașului Jibou, cu atribuții inclusiv privind protejarea mediului, derulează în această perioadă ample acțiuni pentru identificarea persoanelor care depozitează ilegal sau abandonează pe raza UAT deșeuri voluminoase, moloz din demolări sau lucrări de construcții.

Polițiștii jibouani au înregistrat deja rezultate privind sancționarea acestor persoane și au aplicat amenzi contravenționale în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru persoane care au fost surprinse în flagrant sau cu ajutorul camerelor de suprveghere video amplasate în oraș.

Poliția Locală Jibou atrage atenția asupra faptului că depozitarea ilegală a deșeurilor (moloz) pe raza UAT Jibou se sancționează cu amendă de până la 30.000 lei pentru persoane fizice și amendă de până la 50.000 lei pentru persoane juridice, totodată existând posibilitatea confiscării mijlocului de transport care este folosit pentru săvârșirea contravenției.

Totodată, Poliția Locală Jibou încurajează toți cetățeni să semnaleze orice abatere privin protecția mediului.

Primăria Orașului Jibou, condusă de primarul Dan Ghiurco intenționează să achiziționeze în perioada imediat următoare un număr de 15 camere video de supraceghere noi care vor fi amplasate în zonele critice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *