POLIȚIA: Peste 130 de sancţiuni aplicate în weekend pentru nepurtarea măştii de protecţie

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din Sălaj, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

În activităţi au fost angrenaţi 134 poliţişti, 55 jandarmi şi 30 poliţişti locali.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel, au fost verificate 176 societăţi comerciale, 140 mijloace de transport persoane, fiind legitimate 864 persoane.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 205 sancţiuni contravenţionale, dintre care 118 pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Alte 29 de sancţiuni au fost aplicate de jandarmi, 23 dintre acestea au fost pentru nepurtarea măştii de potecţie şi şase pentru lipsa declaraţiei.

Tot pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală au mai fost aplicate trei amenzi de către poliţiştii locali.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 52000 lei.

Cetăţenii au fost informaţi cu privire la faptul că, începând cu data de 28 martie a.c., se va restricţiona circulaţia autovehiculelor şi persoanelor în intervalul orar 20.00-05.00, închiderea programului de funcţionare a societăţilor comerciale începând cu ora 18.00, a sfârşitul săptămânii, în localităţile unde incidenţa ratei de infectare este de peste 4 la mie.

Reamintim că este permisă circulaţia persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.