Polițista Domuța Ștefania, protagonista proiectului „Sus inima la tricolor”

Sălăjeanca Domuța Ștefania-Andreea, încadrată la Penitenciar Baia Mare din 15.12.2021 si este membră SNPP Politia Penitenciara.

Agent de poliție penitenciară Domuța Ștefania Andreea, interpretă de muzică populară, în timpul liber, face parte din grupul vocal-instrumental „Plaiuri Codrenești” de la Cehu Silvaniei, localitatea natală.

Aceasta a început să cânte de la vârstă fragedă, de când era mică alături de tatăl său, care este unul dintre fondatorii grupului “Plaiuri Codrenești” din CEHU-SILVANIEI.

Ce poți să ne spui despre proiectul tău “SUS INIMA LA TRICOLOR” ?! 

Sus inima la tricolor a fost inspirația data de mândria și emoția pe care fiecare dintre noi o simțim atunci când se intonează imnul țării și se ridică pe catarg steagul neamului romanesc, TRICOLORUL.

Textul și linia melodică acestei melodii l-am scris împreună cu dl. Anghel Pop ,un poet din zona codrului, orchestrația am realizat-o alături de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, dirijor căpitan dl. Daniel-Florin Munteanu, partea video dl. Marius Ionuțaș,iar editare și mixaj audio dl. Tudor Căucean.

SUS INIMA LA TRICOLOR” este proiectul meu de suflet, un proiect care mi-a oferit atâtea emoții și atâta bucurie, încât îmi doresc ca toți românii să-și iubească țara și să nu și uite rădăcinile.

De unde ți-a venit ideea/ce te-a îndrumat spre acest proiect ?! 

În folclorul românesc o mândrie să cânți melodii patriotice, iar de când am început să studiez pentru a deveni polițist de penitenciare ,mi-am dorit un cântec patriotic pentru repertoriul meu.

Ce simți tu prin faptul că faci parte din sistemul public de apărare, ordine publică și securitate națională a statului român ?

În primul rand, am ales cariera aceasta din drag pentru aceasta meserie și cred că disciplina din familie și din mediul în care am crescut, m-au făcut să iau aceasta decizie. Iubesc ceea ce fac și asta mă ajută să îmi ating toate țelurile.

Un mesaj de 1 Decembrie-ziua națională a României pentru colegii tăi, polițiști de penitenciare.

Cel mai potrivit mesaj pentru colegii mei și pentru toți românii sunt chiar versurile mele:

VOI PATRIOTI AI ȚĂRII MELE

SUS INIMA PÂNĂ LA STELE

SUS INIMA LA TRICOLOR

La mulți ani România, la mulți ani români!!!

🇷🇴🇷🇴🇷🇴


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *