Poliţiştii acuză că nu au pregătirea necesară să verifice tipul de măşti

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că toate măsurile impuse de autorităţi au fost prelucrate cu structurile ministerului, toţi angajaţii ştiind exact cum trebuie să le aplice.  Bode a precizat că ordinul de ministru stipulează clar că nu trebuie să fie măşti textile sau de plastic, iar 99,9% dintre poliţişti aplică corect legea.

„Am văzut şi eu apelul unui sindicat din multele care există în Poliţia Română. Eu am avut foarte multe discuţii cu structurile noastre din MAI (…) Toate măsurile pe care Guvernul le-a luat, autorităţile centrale le-au luat în această perioadă le sunt cunoscute şi au fost prelucrate imediat ce au fost adoptate”, a declarat, miercuri Lucian Bode.   Potrivit ministrului, ordinul comun semnat de ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii explică foarte clar ce înseamnă măşti neconforme: măşti care sunt confecţionate din material textil sau plastic.   „Un astfel de mesaj public transmite o îngrijorare când o autoritate, chemată să aplice legea, foarte clară de altfel (…) transmite prin anumite voci sindicale că nu va aplica această lege”, a mai declarat ministrul.

Bode afirmă că sindicaliştii au mai făcut un astfel de apel, în noiembrie.  „Am avut curiozitatea şi îngrijorarea să văd ce s-a întâmplat înainte şi după apel (…) 99,9 dintre poliţişti au decis să îşi respecte jurământul şi să respecte uniforma de poliţist”, a mai afirmat Bode, precizând că numărul de sancţiuni aplicate a crescut în perioada imediat următoare apelului.

De asemenea, Bode anunţă că în prezent se dau zilnic 1.300 – 1.400 de sancţiuni pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii.

Sindicatul Europol a transmis, vineri seară, că, odată cu intrarea în vigoare noii Hotărâri de Guvern prin care poliţiştii vor trebui să verifice tipul şi calitatea măştilor de protecţie purtate de populaţie, aceştia îşi vor putea asigura un al doilea job. „Printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar şi specialist în microfibre”, au transmis sindicaliştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *