Polițiștii au confiscat mai multe materiale lemnoase care erau transportate fără documente

Luni, 4 octombrie a.c., polițiștii sălăjeni au prins în flagrant delict trei persoane care transportau material lemnos, fără a avea documente de proveniență.

Prima faptă a fost constatată de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, la ora 16:30, pe Drumul Comunal 67, în localitatea Fildu de Mijloc.

Astfel, polițiștii au oprit în trafic, o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 26 de ani, din orașul Huedin, care transporta cantitatea de 3,4 metri cubi de material lemnos, de esență gorun, fără documente de proveniență.

Împotriva transportatorului polițiștii au luat măsura sanționării contravenționale, cu amendă de 1.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată.

Cea de-a doua faptă, s-a săvârșit la ora 19:45pe Drumul Național 1G, în comuna Zimbor.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sâmnihaiu Almașului au oprit în trafic o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 23 de ani, din localitatea Florești, județul Cluj.

Acesta transporta 1,4 metri cubi de material lemnos, lemn de foc, de esență carpen, fără a deține aviz de însoțire sau acte de proveniență.

În conformitate cu dispozițiile art.19, lit.b din Legea nr.171/2021, tânărul a fost sancționat cu 1.000 de lei amendă, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată.

Tot o astfel de faptă au constatat polițiștii din Cehu Silvanieicare, la ora 19:35, au oprit în trafic, pe strada Dosza Gyorgy, din Cehu Silvaniei, o autoutilitară, ce transporta material lemnos.

Șoferul, un bărbat, de 35 de ani, din județul Maramureș, nu a putut prezenta avizul de însoțire al materialului lemnos transportat, respectiv cantitatea de 3,3 metri cubi, lemn de foc, din specia cer.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *