Poliţiştii de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale în acţiune

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii din Zalău ca urmare a unei acţiuni ce a avut ca scop siguranţa traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, dar şi prevenirea răspândirii noului virus.

În perioada 20-22 august a.c., 22 de poliţiştii de la structurile de ordine publică, 18 de la rutieră şi patru de la structura investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au desfăşurat  activităţi pe două paliere: unul a fost cel de prevenire al răspândirii noului virus, iar al doilea cel de combatere a faptelor antisociale şi de impunere a legii.

În acest context, au fost constatate cinci infracţiuni, dintre care trei  la regimul circulaţiei rutiere şi două contra patrimoniului (furt şi distrugere).

De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 218 sancţiuni contravenţionale, dintre care 159 la regimul circulaţiei rutiere, 49 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, patru la Legea 55/2020, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 51259 lei.

Pe lângă sancţiunile aplicate la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru neacordare de prioritate la pietoni. Alte trei certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au identificat autorul într-o faptă penală rămasă cu persoană neidentificată.

Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sunaţi de urgenţă la 112!

Exemple:

Cu alcoolul la volan

Poliţiştii Biroului Rutier au oprit pentru control, duminică, 22 august a.c., la ora 23.20, prin localitatea Crişeni, un autoturism condus de un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Zalău.

Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat acestuia testarea cu alcooltestul, însă a refuzat, fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

A fost întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În trafic cu maşina neînmatriculată

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat la data de 20 august 2021, ora 21.00, un bărbat de 35 de ani, care circula cu un ATV pe strada Pădureni, din municipiul Zalău.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că vehiculul nu era înmatriculat/înregistrat.

De asemenea, testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru infracţiunea de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Bănuiţi de furt, identificaţi de poliţişti

Doi adolescenţi de 16 ani, ambii din judeţul Sălaj, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat au fost identificaţi de poliţiştii Biroului de Ordine Publică, duminică, 22 august a.c., în scurt timp de la comiterea faptei.

Din primele cercetări a reieşit faptul că cei doi ar fi pătruns în incinta unui operator economic, din municipiul Zalău, şi ar fi sustras mai multe bunuri ( cabluri din aluminiu, cupru şi de alimentare).

Bunurile au fost recuperate şi predate unităţii păgubite.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *