Polițiștii din Sălaj au ajutat DIICOT-ul să prindă traficanții de droguri de la UNTOLD

La data de 04 august 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2020 cei 4 inculpați au procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate cantitățile de 880 de grame de substanță psihoactivă, 2 comprimate cu efect psihoactiv, 10 grame de canabis și 5 grame de hașiș, două cântare electronice cu urmă de substanță, grindere cu urme de THC, ustensile folosite pentru consum cu urme de substanță, mai multe telefoane mobile și un laptop.

În cursul zilei de astăzi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a informat DIICOT într-un comunicat de presă.

La Cluj-Napoca a început joi, 4 august, cel mai așteptat festival de muzică electronică al verii, Untold. În prima seară de Untold, în zona centrală a orașului s-au strâns câteva zeci de mii de oameni.

content-image

content-image

„Felicit polițiștii angrenați în măsurile de siguranță și ordine publică, atât la nivelul județului Sălaj, cât și polițiștii implicați în măsurile luate pentru festivalul Untold din municipiul Cluj-Napoca. Au dat dovadă de profesionalism, bună pregătire profesională, au acționat cu fermitate și împreună cu celelalte structuri MAI din celelalte județe au reușit să mențină un climat de siguranță și ordine publică la un nivel ridicat”, transmite șeful Poliției Salajene, Stupar Marius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *