Poliţiştii din Zalău la datorie, pentru siguranţa cetăţenilor

Timp de o săptămână, poliţiştii din Zalău au fost la datorie pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, dar şi pentru siguranţa traficului rutier. Zece infracţiuni au fost constatate.

În perioada 8-14 aprilie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi prinderea persoanelor bănite de comiterea unor infracţiuni, recuperarea prejudiciilor, dar şi pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Au fost constatate zece infracţiuni, dintre care două la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice), iar diferenţa au fost infracţiuni de furt, furt calificat, lovire sau alte violenţe etc.

De asemenea, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 699 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 493 la regimul circulaţiei rutiere, 193 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, nouă la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au făcut obiectul altor acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 105713 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere. Abaterile care au făcut obiectul acestor măsuri au fost conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşire neregulamentară, nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea de prioritate pietonilor, precum şi alte fapte prevăzute de legislaţia rutieră.

Totodată, au fost retrase şi trei certificate de înmatriculare.

În perioada de referinţă, poliţiştii au soluţionat 37 de dosare penale în cadrul cărora au fost cercetate zeci de persoane.

Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sunaţi de urgenţă la 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *