Polițiștii sălăjeni au confiscat zeci de metri cubi de lemne fără documente legale

Peste 86 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 15.000 de lei, transportați sau expediați fără documente legale, confiscați valoric de polițiștii de la delicte silvice în acțiune comună.

Sâmbătă, 4 martie a.c., în intervalul orar 12.00 – 01.00, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Sărmășag împreună cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o acțiune comună pe raza de competență a secției, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor comise cu violență, de natură penală şi contravenţională, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în mediul rural, combaterea ilegalităților în domeniul silvic și economic și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

În urma activităților efectuate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.210 lei, dintre care 39 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, 4 sancțiuni la Legea nr. 171/2010 și 8 sancțiuni la O.U.G. nr. 28/1999.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Sărmășag împreună cu polițiștii de ordine publică au dispus confiscarea valorică a 86,67 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 15.565,55 de lei. De asemenea, polițiștii au verificat 27 de unități economice și au ridicat în vederea confiscării 1.971,60 de lei – numerar nefiscalizat.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. De asemenea, 55 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *