Polițiștii sălăjeni desfășoară acțiuni pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică

La data de 29 septembrie a.c., în intervalul orar 07.30 – 11.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au desfășurat o acțiune, în municipiul Zalău și pe raza de competență a Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră pe drumurile publice, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

În cadul acțiunii, în care au fost implicați polițiști de la Biroul de Ordine Publică, de la Biroul Rutier și de la Biroul de Investigații Criminale, precum și polițiști din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău, au fost legitimate 290 de persoane, au fost verificate 181 de autovehicule și au fost efectuate controale la două societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 154 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 34.825 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 125 au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 17 sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, două conform prevederilor O.U.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, alte opt sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevedrilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, una conform prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și o altă sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat două infracțiuni, au identificat șapte autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți și au ridicat, în vederea confiscării, 4,8 metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.496 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri sălăjeni au efectuat 105 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au reţinut un permis de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *