Polițiștii sălăjeni la datorie pentru Sărbători Pascale în liniște și siguranță

Poliţişti sălăjeni vor fi la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult ortodox.

Zilnic, peste 100 de polițiști sălăjeni vor fi la datorie și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, arme, investigaţii criminale, investigarea crimialității economice, polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor fi la datorie în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor, pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale, pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal, precum şi pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

De asemenea, în noaptea de 15 spre 16 aprilie a.c., când credincioșii de rit ortodox vor sărbători Învierea, se va acorda o atenție deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfășura ceremonii și slujbe religioase.

În aceste zone, vor acționa echipe mixte de polițiști împreună cu jandarmi, pompieri, polițiști locali și cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru menținerea unui climat corespunzător de siguranță, precum și pentru prevenirea infracțiunilor cu violență, a furturilor și a cerșetoriei.

În toată această perioadă, vor fi prezente în teren patrule ale polițiștilor de ordine și siguranță publică, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii rutieri și de ordine publică sălăjeni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Sălaj, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, în staţiile și triajele de cale ferată.

Perioada Sărbătorilor Pascale ar trebui să constituie pentru noi toți un prilej de bucurie și emoții. Din dorința de a vă asigura sărbători liniștite, Poliţia Sălăjeană recomandă tuturor cetățenilor:

Ca în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine sau lăcaşe de cult să fie foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Să nu poarte portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, Poliţia Rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo!

Să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi să nu uite de politeţea rutieră.

Să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi să evite depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Să respecte regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

NU UITAŢI !
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
Suntem la datorie!

SĂRBĂTORI FERICITE ŞI LINIŞTITE!

One thought on “Polițiștii sălăjeni la datorie pentru Sărbători Pascale în liniște și siguranță

  1. Felicitari angajatilor din cadrul Politiei Salajene pentru modul responsabil cum gestioneaza situatiile de pe perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti. Prezenta politistilor asigura linistea si siguranta cetatenilor din aceasta regiune, astfel incat acestia sa se bucure linistiti de sarbatorile de Pasti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *