Pompierii sălăjeni au participat la zeci de evenimente în trei zile: incendii, accidente, sprijin medical

În ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 38 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere și alte tipuri de misiuni.
Asanare de muniție neexplodată în pădurea Meseș
În cursul zilei de duminică, 27.02.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU “Porolissum” Sălaj a intervenit la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în pădurea Meseș.
Ajunşi la faţa locului pirotehniştii au identificat 12 elemente: șapte proiectile artilerie calibru37 mm, două de calibru 57, unul de 76 mm, două focoase de calibru 37mm. Elementele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior. Ele a fost descoperite întâmplător de către un localnic.
Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.
Incendiu la o anexă pe strada Spicului din Zalău
Duminică seara, dispeceratul Isu-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112 care anunța faptul că a izbucnit un incendiu la o anexă situată pe strada Spicului din municipiul Zalău. Imediat la fața locului s-au deplasat forțe Detașamentului de pompieri Zalău. Ajunse la fața locului echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă cu degajări mari de fum. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică ( jar căzut pe materiale combustibile). Au ars o serie de bunuri și întreaga anexă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *