Povestea de succes a polițistului Dorin Gorgan, șeful Postului de Poliție Carastelec

Dorin Gorgan este unul dintre mulții polițiști care fac cinste hainei polițienești și cu astfel de caractere ar trebui să se mândrească Ministerul Afacerilor Interne. Este un exemplu de integritate, seriozitate și profesionalism.


Ziarul Monitorul de Sălaj va promova întotdeauna astfel de oameni și facem un apel pe această cale pentru toți cei care cunosc astfel de oameni, să ne contacteze fără nicio ezitare la email contact@monitoruldesalaj.ro


Agentul şef de poliţie Gorgan Dorin are 36 de ani, este căsătorit şi are doi copii, iar în Ministerul Afacerilor Interne lucrează de aproape 16 ani.

Poliţistul a îndrăgit de mic uniforma militară, astfel că înainte să împlinească vârsta de 14 ani a luat drumul liceului militar.

După probele eliminatorii, respectiv evaluarea medicală, psihologică, şi probele sportive susținute la Liceul Militar din Alba Iulia, din cei peste 10000 de candidați pe cele 100 de locuri, a reuşit să fie învigător, iar următorii patru ani i-a petrecut la Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

După 4 ani frumoși de școală militară, în ultimul an a primit o veste tristă, aceea că în acel an școlar nu erau locuri disponibile la unitatea de învățământ superior, pentru care se pregătise în ultimii ani. Cu toate acestea nu a abandonat pasiunea lui, aceea de a deveni poliţist, sens în care în luna august 2004 a susținut examenul de admitere la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, fiind declarat admis.

În anul 2005, după terminarea școlii a fost repartizat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj-ajutor șef de post la Postul de Poliție Sărmășag, iar din 1 iulie 2017 este șef de post la Postul de Poliție Carastelec.

Fiind polițist la sat s-a întâlnit cu tot felul de încălcări ale legii, practic din această postură face muncă de poliție în aproape toate domeniile de activitate, cum ar fi rutieră, prevenire, economic, silvic etc.

Desfăşurându-şi activitatea de atâţia ani în comunitatea din mediul rural s-a stabilit o relaţie bazată pe respect reciproc.

De-a lungul vremii a avut de-a face cu multe cazuri complexe. Ca exemplu, în perioada sărbătorilor de iarnă, din anul 2010, în cadrul unei acţiuni a identificat în autorul în cazul furtului de tablouri, a căror valoare era de 400000 de euro. Obiectele de valoare au fost sustrase dintr-o locuinţă, din Municipiul Cluj Napoca, iar autorul a fost identificat pe raza comunei Sărmăşag.

Pe raza comunei Carastelec, la o oră de la sesizarea unui furt dintr-o societate comercială a identificat autorii, bunurile sustrase fiind recuperate. Fapta a fost comisă în luna februarie 2018, pe timpul nopţii.

În ultimele 3 luni, pe raza comunelor Bobota și Sărmășag au fost comise furturi din locuinţe unde proprietarii sunt plecaţi în străinătate. Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate şi reţinute.

Poliţistul dă dovadă de respect faţă de cetăţenii în slujba cărora este şi îşi desfăşoară activitatea cu pasiune şi profesionalism.

„Îi dorim colegului nostru multă sănătate, putere de muncă şi succes în continuare!”, transmite IPJ Sălaj.

Mulțumim doamnei Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj pentru sprijinul acordat în realizarea acestui material!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *