Prefectul Dari Toma, înaintea sărbătorilor Pascale: „Respectați măsurile. Vrem să evităm carantinarea localităților”

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din judeţ, în contextul Sărbătorilor Pascale din perioada următoare.
Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, le-a precizat celor prezenţi faptul că judeţul Sălaj se află într-un context pandemic dificil, cu o presiune constantă asupra sistemului sanitar, în condiţiile în care numărul de paturi rezervate bolnavilor COVID-19 şi cele de la ATI sunt ocupate aproape zilnic la capacitate maximă, infectările au o medie de 50 de cazuri pe zi şi numărul deceselor zilnice este în creştere.
Conducerea Instituţiei Prefectului le-a cerut reprezentanţilor cultelor religioase sprijin în gestionarea corespunzătoare a perioadei Sărbătorilor Pascale, pentru a evita răspândirea virusului SARS-COV-2.
“Nu vreau să se înţeleagă faptul că ne opunem ca lumea să meargă la biserică pentru această importantă sărbătoare religioasă. Vrem însă să evităm să ajungem la situaţii neplăcute, precum carantinarea unor localităţi. În acest sens, vă cerem sprijinul pentru a populariza în rândul enoriaşilor respectarea unor măsuri sanitare elementare, precum portul măştii, distanţarea fizică şi igiena”, a precizat prefectul Dari Toma.
În cadrul întâlnirii, Mircea Ciocian, şef serviciu Management Instituţional, a prezentat finanţările disponibile pentru lăcaşe de cult şi monumente, respectiv fonduri puse la dispoziție de Consiliul Județean Sălaj pentru reparații la monumente istorice de categorie B, intervenții de punere în siguranță a bisericilor de lemn prin înlocuirea învelitorii prin Ambulanţa pentru Monumente şi finanţări prin Planul Național de Restaurare sau Taxa de Timbru pentru reabilitarea monumentelor istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *