Prefectul Țurcaș mulțumit de organizarea alegerilor/ Bode singurul care are locul asigurat în Parlament

Coeficientul electoral în Sălaj este de 17.000 de voturi pentru un loc de deputat. În aceste condiții doar liberalul Lucian Bode este singurul candidat care a obținut numărul de voturi necesare pentru un fotoliu de deputat – 19.000 de voturi.

Cel mai probabil și Seres Denes de la UDMR va obtine un loc în Camera Deputaților dat fiind numărul mic de județe maghiare în care se va face redistribuirea. Liderul UDMR, Seres Denes a obținut 16.700 de voturi.

Florian Neaga de la PSD și Alin Prunean de la USR-PLUS își joacă norocul la loteria redistribuirii.

Pentru celelalte două funcții de deputați și două de senatori se va aplica loteria redistribuirii care poate aduce mandate pentru PSD, USR-PLUS și AUR, dar și pentru PMP dacă trece pargul electoral. Pro România este clar sub pragul electoral de 5% și nu intră în Parlament.

Întrebat despre cum s-a desfășurat alegerile în Sălaj, prefectul Virgil Țurcaș se declară mulțumit de modul în care s-au comportat instituțiile statului.

„Alegerile parlamentare s-au desfășurat corect, conform graficelor, fără incidente. Le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea alegerilor, Biroului Electoral Județean, membrilor Comisiei Tehnice Județene și în special IPJ Sălaj, IJJ Sălaj, ISU Sălaj, și nu în ultimul rând cetățenilor care s-au prezentat la vot și care au înțeles să respecte regulile”, spuen prefectul Țurcaș.

Întrebat dacă în eventualitatea în care guvernul actual nu va putea fi reînvestiti își va depune demisia, Țurcaș a declarat că nu comentează acest subiect.

„Este un subiect pe care nu am căderea să-l comentez, pentru că nu pot face aprecieri politice”, a conchis prefectul. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *