Prefectura Sălaj preocupată de situația COVID-19 la nivelul județului

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a avut, miercuri, o întâlnire cu managerii unităţilor spitaliceşti din Sălaj, directorii Casei Judeţene de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică şi reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru a analiza măsurile ce trebuie luate în contextul creşterii exponenţiale a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Coordonatorii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei şi Spitalului Orăşenesc Jibou şi-au exprimat întreaga disponibilitate pentru gestionarea corespunzătoare a cazurilor de COVID-19 la nivel judeţean, în vreme ce Spitalul de Boli Cronice Crasna va putea prelua, în cazul în care va fi necesar, cazurile pacienţilor non-COVID care au nevoie de spitalizare.

Totodată, reprezentanţii structurilor MAI (pompieri, jandarmi, poliţişti) vor continua verificările şi controalele în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie şi prevenire a SARS-CoV-2.

În acelaşi context, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, a precizat faptul că în cadrul celor trei spitale COVID, din Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou, vor funcţiona centre de evaluare a pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

“Având în vedere experienţa acumulată până acum de toţi cei responsabili la nivel judeţean de gestionare pandemiei de COVID-19, am încredere că vom putea trece cu bine şi peste valul 5 al pandemiei. Sper ca populaţia judeţului să înţeleagă faptul că pericolul încă nu a trecut şi vaccinul, alături de respectarea măsurilor antipandemice reprezintă singurele soluţii pentru a depăşi cât mai repede această nouă provocare”, a precizat prefectul Dari Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *