Premierul Ciucă: O parte dintre miniștrii PNL nu se vor mai regăsi în viitorul guvern

Premierul a afirmat că o parte dintre actualii miniștrii liberali nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern, condus de liderul social-democraților. Nicolae Ciucă a precizat că rocadă este în plan a se desfășura așa cum a fost stabilit.

„Rocada este în plan a se desfăşura, aşa cum ne-am asumat”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres, la sfârșitul Conferinţei Internaţionale „Smart Diaspora 2023. Diaspora în învăţământ superior, ştiinţă, inovare şi antreprenoriat” organizată la Timişoara.

În ceea ce privește posibilitatea pierderii funcției de președinte a PNL după rocadă, Nicolae Ciucă susține că nu se teme.

„Am mai spus-o o dată într-un interviu şi o spun şi acum: mi-e teamă să nu mor neîmpărtăşit. În rest, de ce să-mi fie teamă? De ce să ne fie teamă? Credeţi că pentru cineva anume contează un scaun, o funcţie? Nu. Contează să ne facem treaba, iar treaba trebuie făcută în aşa fel încât oamenii să simtă că muncim pentru ei. Şi, vizavi de toate celelalte aspecte care au apărut în presă, ele sunt parţial adevărate, pentru că fiecare livrează ceea ce crede şi îi convine că-i este bine. Dacă este să considere cineva că am servit cuiva anume, am servit cetăţenilor României şi României, nu vreunui partid anume”, a susţinut Ciucă.

Totodată, acesta a fost întrebat și în ce stadiu sunt evaluările miniștrilor PNL și despre posibilitatea ca unii să nu se regăsească în viitorul guvern.

„Fiecare dintre miniştri va fi evaluat şi fiecare îşi va regăsi poziţia în viitor. Categoric, da”, a răspuns Ciucă, potrivit Agerpres.

Ciucă va merge la șefia Senatului după rocadă

Premierul României nu are  de gând să rămână în Guvernul Ciolacu, pe o funcție de ministru al Apărării, ci va alege șefia Senatului, funcție oricum vacantă, susțin surse guvernamentale.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Nicolae Ciucă nu are de gând să revină la șefia Ministerului Apărării Naționale, mai ales după ce a ocupat funcția de premier al României. „E o chestiune de principiu” ar fi spus liderul de la Palatul Cotroceni, potrivit surselor citate.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă e dispus să meargă la șefia Senatului, o funcție vacantă, în prezent Alina Gorghiu fiind vicepreședintă cu atribuții de președinte. Prin urmare, și procedural ar fi mai ușor pentru a merge pe a două poziție în stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *