Premierul Nicolae Ciucă ales noul președinte al PNL

Liberalii s-au reunit, duminică, într-un Congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege din nou preşedintele, la doar şase luni de la ultimul congres, în care 5.000 de delegaţi îl aleseseră pe Florin Cîţu la şefia partidului, după o campanie dură şi plină de atacuri între acesta şi fostul preşedinte Ludovic Orban.

De data aceasta, la Congresul organizat în grabă au participat doar 1.300 de delegaţi, din întreaga ţară.

Rezultatul alegerilor: Voturi valabil exprimate: 1.120; Voturi ”pentru” – 1.060; Voturi anulate – 60. Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL.

Delegația PNL Sălaj a fost formată din 20 de membrii, printre care președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, secretarul de stat Bogdan Ilea, vicepreşedintele CJ Sălaj, Claudiu Bârsan, subprefectul Virgil Țurcaș, secretarul general Marcel Zaharia, primari, consilieri locali și județeni, șefi de instituții publice, dar si membrii simpli de partid.

Mesajul organizației județene a PNL Sălaj, după Congresul în care Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL:

„Reuniți în Congres Extraordinar, liberalii au demonstrat astăzi, încă o dată, forța acestui partid de a se reseta la nivel politic pentru marile confruntări politice și electorale ale anului 2024.

Astăzi, am dat un vot pentru unitate și echilibru, pentru stabilitate și viitor, un vot pentru luciditate și maturitate. Astăzi am votat pentru un PNL puternic și stabil.

Obiectivul nostru este întărirea partidului și reconstrucția lui în jurul unor obiective precise de țară.

Premierul Nicolae Ciucă, Presedintele PNL, reprezintă garanția eficienței guvernării într-o Mare Coaliție în contextul actual marcat de multiple crize globale care impun adaptare și decizii politice rapide.

Avem responsabilitatea bunei guvernări și asta trebuie să fie în continuare preocuparea noastră de bază.

Să nu uităm că preocuparea românilor este pentru bunăstare, astfel că trebuie să acționăm în acest sens.

Am dovedit că suntem o echipă puternică. Trebuie să fim conștienți de asta și să mergem înainte cu determinare și perseverență.
Succes, Nicolae Ciucă!
Succes, PNL!”, transmite liderul PNL Sălaj, ministrul Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *