Premierul Nicolae Ciucă şi miniștrii Lucian Bode, Eduard Novak, i-au transmis felicitări lui David Popovici

M

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, sunt printre cei care i-au transmis, luni seară, felicitări lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial la 200 metri liber. La rândul său, ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că sportivul legitimat la Clubul Dinamo este ”fenomenal”.

”David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

”Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Sportului, eduard Novak.

”Felicitări, David Popovici!

Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber. Primul care reuşeşte această uluitoare performanţă”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

David, legitimat la clubul MAI, şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

El i-a depăşit pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *