Preotul Móré Mihály Levente riscă ani grei de pușcărie pentru cele 24 de miliarde lei vechi obținuți ilegal

Preotul reformat inculpat MORE-ZSIGMOND MIHALY LEVENTE, soțul judecătoarei Gabriela More Zsigmond de la Judecătoria Zalău riscă ani buni de închisoare. Preotul a mai fost condamnat în urmaă cu doi ani, când magistrații de la Șimleu i-au aplicat o condamnare blândă. Preotul More Mihaly nu s-a cumințit și acum riscă să fie trimis după gratii.

Peotul More Mihaly din Valea Pomilor este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri (12 acte materiale), infracțiunea de înșelăciune (7 acte materiale) și infracțiune spălare a banilor prin care a obținut circa 24 de miliarde de lei vechi prin creearea mai multor firme Start-up.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat cercetările îna cest dosar și au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu preotul More Mihaly Levente care și-a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj pentru a se pronunța cu privire la acordul încheiat între procuror și inculpat.

Datorită faptului că nu s-a reușit recuperarea banilor, procurorii au dispus măsuri asiguratorii, respectiv sechestru pe mai multe terenuri proprietatea preotului More Mihaly.

Acordul de recunoaștere urmează să fie judecat pe 27 ianuarie 2021 de către un magistrat de la Tribunalul Sălaj.

Preotul Móré Mihály Levnete a mai fost condamnat la data de 12 februarie 2018 de Judecătoria Șimleu Silvaniei la 1 an și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (compusă din 232 de acte materiale).

Sentința Judecătoriei Șimleu Silvaniei în dosarul penal nr. 2202/309/2017:

„Condamnă pe inculpatul M. Z. M. L., la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (compusă din 232 de acte materiale). În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.”


Azi 16 decembrie Judecătoria Zalău a judecat contestația preotului reformat More Mihaly privind măsurile preventive luate de procurori. Preotul rămâne în continuare sub control judiciar și nu are voie să părăsească teritoriul României. Inițial procurorii i-au interzis preotului să părăsească județul Sălaj.

Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată cererea formulată, prin apărător ales, de inculpatul M.-Z. M.-L. (…) privind revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin Încheierea penală nr.23/17.10.2020 (dos.nr. 1097/84/2020 al Tribunalului Sălaj) și prelungită prin Ordonanța procurorului din 09.12.2020, dată în dos.nr.198/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. În baza art.275 alin. 2 C.p.p., obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Înlocuiește obligația de a nu părăsi județul Sălaj impusă inculpatului M.-Z. M.-L. prin Încheierea penală nr.23/17.10.2020 (dos.nr. 1097/84/2020 al Tribunalului Sălaj) și prelungită prin Ordonanța procurorului din 09.12.2020, dată în dos.nr. 198/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj cu obligașia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul va respecta în continuare următoarele obligaţii: – să se prezinte la instanţă ori de câte ori este este chemat, – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, – să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea sa, respectiv IPJ Sălaj – Biroul de Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă instanței; – să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu coinculpatul I. F. şi cu martorii din dosarul 198/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *