Președintele ACoR Sălaj, primarul Roșan Ioan, a discutat cu ministrul Agriculturii despre alocările prin PNDR

Prezent la ședința ACoR a Filialei Bihor, primarul Roșan Ioan – președintele ACoR Sălaj a avut o discuție în sistem on-line cu Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, ocazie cu care s-a discutat problemele principale cu care se confruntă administrațiile locale.
Primarul Roșan Ioan a cerut ministrul Chesnoiu alocarea banilor prin PNDR pentru modenizarea drumurilor agricole.

Discuțiilor vor continua într-un format ogranizat la București, unde o delegație din partea primarilor de comune vor avea o întâlnire la nivelul Ministerului Agriculturii.

„Am participat la Adunarea reprezentanților membrilor Filialei Județene Bihor a ACoR, alături de președintele Emil Draghici și alți președinți de filiale și primari din tara. Cu acesta ocazie, s-a discutat mai multe probleme cu care se confruntă administrațiile locale. Printr-o intervenție on-line, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Adrian Chesnoiu, a făcut informări cu privire la alocarea banilor prin PNDR, pentru infrastructura rurală.

V-a fi o singură măsură pentru modernizarea drumurilor agricole. Atât eu cât și alți colegi primari am solicitat domnului ministru alocarea banilor pentru modernizarea drumurilor din intravilan sau să lase la decizia unităților administrativ-teritoriale care drumuri sunt prioritare. Datorită criteriilor de selecție, comunele din zona montană și submontană nu vor putea accesa aceste fonduri neavând suprafețe de terenuri compacte de câteva sute de hectare la care să ducă aceste drumuri, conform cerințelor din ghid. Au mai fost propuneri ca aceste finanțări să se deruleze prin GAL-uri. În următoarea perioadă, o delegație a primarilor se va întâlnii la București cu domnul ministru pentru a se ajunge la un acord comun privind alocarea acestor fonduri”, transmite președintele ACoR Filiala Sălaj, Roșan Ioan – primarul Comunei Valcău de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *