Președintele ACoR Sălaj, primarul Roșan Ioan, după întâlnirea cu directorul CNI, Manuela Pătrășcoiu

În cadrul întâlnirii de la Consiliul Județean unde a participat ministrul Lucian Bode și directorul CNI București, Manuela Pătrășcoiu, au fost dezbătute cu primarii sălăjeni toate informațiile despre programele de finanțare ale companiei.

Prezent la dezbateri, președintele ACOR filiala Sălaj, Roșan Ioan – primarul Comunei Valcău de Jos, a avut mai multe intervenții prin care a apărat interesele tuturor primarilor din județ și a cerut detalii concrete cu privire la finantările prin Compania Națională de Investiții.

Tot în cadrul dezbaterilor, Roșan Ioan a solicitat directorului CNI să prezinte detalii despre bugetul alocat pentru investițiile prin programele companiei, dar și prioritățile CNI privind investițiile pentru anul 2021 – asfaltări de drumuri, școli, canalizare, apă, cămine culturale, grădinițe, creșe, săli de sport, dispensare medicale.

„Au fost prezenți majoritatea primarilor din județ. Am mulțumit organizatorilor, Prefetura Sălaj și Consiliului Județean Sălaj, pentru organizarea acestei întâlniri, și în mod special doamnei director pentru că a avut disponibilitatea de a se deplasa în județul Sălaj, la o întâlnire cu toți primari, un lucru de altfel firesc, pentru că prioritizarea proiectelor și investițiilor din județul Sălaj trebuie făcut de jos în sus și nu invers, pentru că noi primarii cunoaștem cel mai bine problemele comunităților și prioritățile acestora. 

Am recomandat doamnei director general ca pentru fiecare comună să fie aprobat cel puțin un proiect, lucru care ar mulțimii în mare parte primarii indiferent de coloratura politică. Am scos în evidență faptul că finanțările prin CNI sunt o gură de oxigen pentru comunitățile din zona rurală, mai ales pentru cei din Ardeal, pentru proiectele de canalizare și apă, deoarece aceste tipuri de proiecte sunt imposibil de accesat prin fonduri europene, PNDR sau PNRR. Un criteriu care ne descalifică majoritatea comunelor, este acel criteriu privind numărul minim de locuitori la 2000. 

Doamna director ne-a informat că va trebui să depunem documentațiile într-un timp cât mai scurt posibil, lucru care intră în sarcina fiecărui primar, iar licitațiile pentru proiectare și execuție întră în sarcina CNI. 

Sunt bucuros că noi primarii avem astfel de ocazii prin care putem accesa informații direct de la decidenți. În numele tuturor primarilor vreau să transmit un mesaj clar că noi primarii din Sălaj avem toată disponibilitatea de a colabora cât mai eficient cu doamna director și echipa de coordonare din cadrul CNI București”, a transmis președinte ACoR filiala Sălaj, primarul Roșan Ioan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *