Președintele CJ, Dinu Iancu-Sălăjanu, a primit ordinul “Valeriu Traian Frențiu” de la episcopul Bercea

Într-un cadru festiv, președintele Consiliului Județean Sălaj, liberalul Dinu Iancu-Sălăjanu, de confesiune ortodox, a primit de la episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, ordinul “Valeriu Traian Frențiu”.

„Astăzi am avut onoarea de a primi ordinul “Valeriu Traian Frențiu”. Îi adresez călduroase mulțumiri Preasfinției Sale Monsenior Dr. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, onorându-mă cu această distincție. Aparțin confesiunii ortodoxe, însă sunt unul dintre oamenii care a căutat și a susținut mereu valorile care unesc în societate iar cea mai frumoasă dintre acestea este unirea în credință.

Această distincție mă responsabilizează să trudesc mai mult, să iert mai mult și să-mi iubesc aproapele din toată inima. Vă doresc o duminică în liniște și pace!”, transmite președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Ordinul „Fericitul Episcop Valeriu Traian Frențiu” a fost instituit în acest an de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul eparhial de Oradea, pentru a recompensa merite deosebite privind râvna și dăruirea arătate față de Biserică și mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune. Acest ordin are două trepte: diploma și medalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *