Președintele CJ Sălaj alături de ministrul Transporturilor pe șantierul Centurii Zalău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, însoțit de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a vizitat, marți, 22 august, șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Zalău, pentru a analiza stadiul investiției și a discuta despre problemele care au generat întârzieri în derularea lucrărilor.
📌 „Infrastructura rutieră și, implicit, Varianta Ocolitoare a municipiului, constituie un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei. Mă bucur că astăzi i-am avut în Sălaj pe domnul ministru al Transporturilor, pe domnul vicepreședinte al Camerei Deputaților, reprezentanți ai CNAIR și ai autorităților locale și să văd preocupare pentru realizarea șoselei de centură. Acest lucru ne dă încredere că situația se va debloca în curând și că antreprenorul va reuși să depășească obstacolele care au generat întârzieri în derularea lucrărilor. Cred, însă, că trebuie să ne îndreptăm atenția și înspre primul tronson al Variantei Ocolitoare, întrucât, atunci când acest al doilea tronson va fi dat în trafic, Zalăul riscă să se confrunte cu o mare problemă. Mă refer aici la intersecția cu DJ 191C, cu drumul național, acolo unde se impune un pasaj care să decongestioneze traficul dinspre Baia Mare și Satu Mare, și să existe patru benzi până la această centură. Sper ca împreună să găsim soluțiile cele mai bune”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

🛣️ Potrivit oficialilor guvernamentali, dacă ritmul de lucru se menține, iar situația existentă pe șantier va fi deblocată, Varianta de ocolire a Zalăului va fi dată în trafic la jumătatea anului viitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *